C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
5 belanaca
5 kašika šećera
50 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
malo rendane kore limuna
(ispeći 2 kore)
Fil:
10 žumanaca
250 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
800 ml mleka
1 kašika brašna
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
malo C šećera u prahu
250 g C šlaga za dekoraciju
24 komada mančmelou keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Torta sa mančmelou keksom

Predivna torta, topi se u ustima veoma izdasna. Preporuka za sve ljubitelje mančmelou keksa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: za 20-25 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.

Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.

Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.

Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.

Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.

Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti tortu u frižideru da prenoći i poslužiti.