burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcijaza 20-25 osoba

Torta sa mančmelou keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 20-25 osoba

Sastojci

Za kore:

5 belanaca

5 kašika šećera

50 g mlevenih oraha

2 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

malo rendane kore limuna

(ispeći 2 kore)

Fil:

10 žumanaca

250 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

800 ml mleka

1 kašika brašna

3 C pudinga od vanile

250 g margarina

malo C šećera u prahu

250 g C šlaga za dekoraciju

24 komada mančmelou keksa

Torta sa mančmelou keksom

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.

Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.

Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.

Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.

Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.

Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa mančmelou keksom

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti dobro belanaca postepeno dodajući šećer, zatim dodati mlevene orahe, kašiku brašna, 1 kašičicu C praška za pecivo i rendanu koru limuna i lagano izmešati.

Sipati u podmazan pleh ili prethodno obložen papirom za pečenje. Peći dve iste kore.

Fil:
Umutiti žumanca sa malo šećera, dodati 3 C pudinga od vanile, kašiku brašna sa malo mleka koje smo odvojili od onih 800 ml. Sve dobro izmešati da nema grudvica.

Preostalo mleko staviti da provri sa ostatkom šećera i C vanilin šećerom. Kada mleko provri postepeno ga dodavati u smesu sa žumancima i pudingom.

Dobro mešati dok se ne zgusne, pa ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa malo C šećera u prahu.

Kada se fil ohladi pomešati ga sa umućenim margarinom. Umućen fil podeliti na dva dela.

Odvojiti koru od mančmelou od penasto dela, pa je izmrviti u jedan deo fila, a drugi ostaviti žut.

Finalni postupak:
Staviti koru na tacnu, premazati sa filom u koji smo izmrvili koru od mančmelou, staviti gornji penasto deo mančmelou, preko žuti fil, druga kora, preko kore staviti šlag.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept