C Slatka tradicija

Sastojci
oko 300 g piškota
mleko za umakanje
500 g maskarpone sira
180 g kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
120 g C šećera u prahu
300 g malina
1/2 kesice C želatina
2 kašike hladne vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Torta sa malinama i piškotama

Brzo i lako.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U obruč prečnika 20 cm poređati piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.

Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku, u drugoj maskarpone, kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Zatim polako spojite sve u jedan fil.

Želatin pomešati sa vodom I ostaviti da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo toliko da se rastopi i pomešati ga sa filom tako što u posudi od želatina dodate 1 kašiku fila i pomešajte žicom, zatim spojite sve u jedan fil.

Na piškote stavite 3-4 kašike fila, polovinu svežih malina, ponovo 3-4 kašike fila, réd piškota umočenih u mleko, opet 3-4 kašike fila, maline i na kraju preostali fil.

Dekorišite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata