C Slatka tradicija

Sastojci
Korica:
8 jaja
150 g šećera
150 g mekane masti
200 g C kakao praha
2 C vanilin šećera
150 g brašna
1,5 C prašak za pecivo
Fil:
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
700 ml kisele pavlake
600 ml slatke pavlake
500 g malina
Glazura:
6 kašika šećera
6 kašika vode
150 g čokolade
250 g kisele pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Torta sa malinama i kakao prahom

Savršena kremasta osvežavajuća torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Korica:
Umutiti belanca posebno u čvrsti sneg, dodati šećer i C vanilin šećer, i dobro umutiti pa dodati žumanca.

Varjačom dodati i umešati brašno i C kakao i na kraju mast. Najbolje pomešati suve sastojke pa dodavati postepeno u jaja.

Peći na 180°C oko 30 min. Podeliti koru na 4 jednakih delova u zavisnosti od pleha u kom je pečeno. Najbolje jedan veliki za šporet pa na šnite podeliti koricu.

Priprema fila;
Umutiti 3 slatke pavlake, i dodati 200 g C šećera u prahu. Dodati lagano veliku kiselu pavlaku od 700 g.

Glazura;
Otopiti 6 kašika šećera u 6 kašika vode, i u to dodati 150 g čokolade. Prohladiti pa dodati kiselu pavlaku.

Filovanje: korica, fil pa maline i tako do kraja. Na kraju preliti tortu čokoladnom glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata