C Slatka tradicija

Sastojci
Za tri kore:
12 belanaca
3 žumanaca
12 supenih kašika šećera
150 g crne čokolade
6 supenih kašika brašna
Fil:
9 žumanaca
9 supenih kašika šećera
5 supenih kašika brašna
400 ml mleka
250 g maslaca
100 g mlevenog keksa
100 g čokolade sa jagodama
Dodatno:
300 g C šlag kreme
350 ml mleka
150 ml slatke pavlake
400 g malina

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa malinama

Pripremljena za proslavu drugarove diplome i završetak fakulteta! Idealna za vama bitne prilike ili da se jednostavno zasladi dan! Torta sa kojom se nećete obrukati!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.

Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.

Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.

Priprema fila:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno. Kada mleko prokuva - dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.

Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.

Iseckamo čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.

Priprema šlaga:
C šlag kremu mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo dok se ne sjedini.

Slaganje:
Kora, polovina fila, polovina zamrznutih malina (blago ih pritisnemo), polovina šlaga, kora, ostatak fila, ostatak malina, ostatak šlaga, kora.

Ostaviti malo šlaga za vrh torte i ukrasiti nekim voćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam za dekoraciju napravila topere vezane za diplomiranje, prekrila poslednju koru šlagom, belom čokoladom i ukrasila sa malo čokoladica.
Možete i celu tortu obložiti šlagom.