C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
600 g mlevenog keksa
300 g mlevenih orasa
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
gazirani sok od pomorandže
Fil:
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
6 kašika C čvrstina
8 kašika šećera
100 g C šećera u prahu
1 margarin
22 krem bananice
2 pakovanja piškota
3 C šlaga
100 ml mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa krem bananicama

Kada biste me pitali koja je torta obeležila moje detinjstvo, odmah bih vam rekla torta sa krem bananicama. Svaki rođendan mojih ukućana nije mogao da prođe bez nje!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Fil:
U šerpu sipati 800 ml mleka i 8 kašika šećera i sve to kuvati na pari. Sačekate da se mleko ugreje i dodate C puding od vanile i 6 kašika čvrstina (u 200 ml hladnog mleka umutite puding i čvrstin pa polako dodajte u toplo mleko). Smesu konstantno mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.

Kora:
U posudu sipate mleveni keks, 250 g C šećera u prahu, 3 C vanilin šećera i malo gaziranog soka od pomorandže. Sve to lepo izmešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još soka, smesa ne treba da bude gusta.

Kada se fil ohladi, mikserom umutiti 1 margarin i 100 g C šećera u prahu i polako kašiku po kašiku dodavati puding u ovu smesu. Sve lepo izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Postupak za filovanje:
Na odgovarajuću tacnu stavite koru od mlevenog keksa, preko kore stavite polovinu fila. Krem bananice iseckate i stavite preko fila. Piškote potopite u mleko i poredjajte preko krem bananica (samo malo provucite piškote kroz mleko, ne natapajte mnogo). Ostatak fila stavite preko piškota.

Umutite C šlag i dekorišite tortu po želji. Ja sam za pravljenje ružica koristila slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata