Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa kokosom i ukusom ruma
Sastojci
Sneg od kokosa:
6 belanaca
120 g šećera
250 g C kokosa
Testo:
12 jaja
10 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
6 žumanaca
5 jaja
200 g šećera
2 C vanilin šećera
375 g putera
rum i sok od pomorandže po potrebi
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti šne od kokosa i podeliti na 3 dela.
Umutiti 3 kore od navedenih sastojaka i na svaku rasporediti grudve snega od kokosa.
Peći na 200 stepeni oko 30 min. i kore ohladiti.
Poprskati svaku koru sa malo ruma pomešanim sa sokom od pomorandže.
Na pari skuvati žumanca, cela jaja sa šećerom pomešanim sa C vanilin šećerom.
Sjediniti sa dobro umućenim puterom.
Filovati tortu i dekorisati po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs