C Slatka tradicija

Sastojci
Sneg od kokosa:
6 belanaca
120 g šećera
250 g C kokosa
Testo:
12 jaja
10 kašika šećera
6 kašika C kakaoa
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
6 žumanaca
5 jaja
200 g šećera
2 C vanilin šećera
375 g putera
rum i sok od pomorandže po potrebi

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa kokosom i ukusom ruma

Divan spoj ukusa, kokosa i vanil krema.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti šne od kokosa i podeliti na 3 dela.

Umutiti 3 kore od navedenih sastojaka i na svaku rasporediti grudve snega od kokosa.

Peći na 200 stepeni oko 30 min. i kore ohladiti.

Poprskati svaku koru sa malo ruma pomešanim sa sokom od pomorandže.

Na pari skuvati žumanca, cela jaja sa šećerom pomešanim sa C vanilin šećerom.

Sjediniti sa dobro umućenim puterom.

Filovati tortu i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu pre služenja ostaviti par sati u frižideru da se rashladi.