C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
8 kašika C Šećera u prahu
100 ml ulja
150 ml mleka
160 g brašna
1 kašika C Kakao praha
1 kesica C Praška za pecivo
3 kašike mlevenih oraha
1 kesica C Vanilin šećera
Fil:
2 pomorandže samlevene u blenderu (prethodno dobro oprati)
sok od 1 pomorandže
125 g otopljenog maslaca
1 kesica C Vanilin šećera
3-4 pune kašike džema od kajsije
100 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško Domaćica

Torta sa keksom i pomorandžom

Osvežavajuća kombinacija ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodati ulje, mleko i brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom. Na kraju umešati orahe.

Koru peći u plehu od rerne obloženom papirom za pečenje na 180°C oko 15-20 min.

Pečenu koru obseći i preseći na pola.

Za fil sve sjediniti i ako je potrebno dodati još soka da fil bude vlažan.

Na tacnu staviti koru, pokvasiti je i naneti 2/3 fila.

Zatim ponovo koru, pokvasiti i naneti 1/3 fila.

Preko naneti 200 g otopljene čokolade sa 3-4 kašike ulja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata