C Slatka tradicija

Sastojci
Za piškotu:
5 jaja
180 g šećera
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 limunov sok (ili C vanilin šećer, po želji)
Za fil:
1,2 l mleka
3 C pudinga od jagode
8 kašika šećera
200 g margarina (ili maslaca)
180 g C Šlag krema
360 ml mleka za pripremu šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Torta sa jagodama

Savršen lak recept za svaku priliku, poslužite gostima, poslužite na rođendanu ili samo ako hoćete da se zasladite.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Piškota:
Odvojiti 5 belanaca od žumanca. Mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta pena i zatim dodati žumanca. Posle žumanaca dodati sok od limuna, nastaviti sa mućenjem i dodati 200 g šećera kašiku po kašiku.

Na kraju izmešati brašno sa C praškom za pecivo i dodavati kašiku po kašiku uz mešanje. Kalup podmazati sa uljem i posuti ga brašnom da se ono svuda zalepi da se piskota ne bi zalepila (ili peći sa pek papirom).

Peći na 160°C 20-25 minuta, ostaviti da se ohladi i preseći piškotu na pola (po visini) tako da se dobiju dve jednake

Fil:
1 l mleka staviti da prokuva, dok sadržaj 3 kesice C pudinga pomešate sa 8 kašika šećera i 200 ml mleka.

Kada prokuva dodati napravljenu smesu u mleko i na laganoj vatri mešati dok se ne stvrdne puding.

Kada skinete sa vatre dodati 200 g margarina dok je još topao puding, pa fil ostaviti da se prohladi.

Za to vreme jagode iseckati na manje komadiće i izmutiti C šlag krem sa mlekom.

Staviti prvi deo piškote na tacnu (tanjir), pa preko pola fila od pudinga i na njega pola jagoda, zatim drugi deo piškote, pa ostatak fila i ostatak jagoda.

Preko svega staviti C šlag i ostaviti da se ohladi u frižideru ili poslužiti odmah.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata