burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za piškotu:

5 jaja

180 g šećera

200 g brašna

1 C prašak za pecivo

1 limunov sok (ili C vanilin šećer, po želji)

Za fil:

1,2 l mleka

3 C pudinga od jagode

8 kašika šećera

200 g margarina (ili maslaca)

180 g C Šlag krema

360 ml mleka za pripremu šlaga

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Piškota:
Odvojiti 5 belanaca od žumanca. Mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta pena i zatim dodati žumanca. Posle žumanaca dodati sok od limuna, nastaviti sa mućenjem i dodati 200 g šećera kašiku po kašiku.

Na kraju izmešati brašno sa C praškom za pecivo i dodavati kašiku po kašiku uz mešanje. Kalup podmazati sa uljem i posuti ga brašnom da se ono svuda zalepi da se piskota ne bi zalepila (ili peći sa pek papirom).

Peći na 160°C 20-25 minuta, ostaviti da se ohladi i preseći piškotu na pola (po visini) tako da se dobiju dve jednake

Fil:
1 l mleka staviti da prokuva, dok sadržaj 3 kesice C pudinga pomešate sa 8 kašika šećera i 200 ml mleka.

Kada prokuva dodati napravljenu smesu u mleko i na laganoj vatri mešati dok se ne stvrdne puding.

Kada skinete sa vatre dodati 200 g margarina dok je još topao puding, pa fil ostaviti da se prohladi.

Za to vreme jagode iseckati na manje komadiće i izmutiti C šlag krem sa mlekom.

Staviti prvi deo piškote na tacnu (tanjir), pa preko pola fila od pudinga i na njega pola jagoda, zatim drugi deo piškote, pa ostatak fila i ostatak jagoda.

Preko svega staviti C šlag i ostaviti da se ohladi u frižideru ili poslužiti odmah.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Piškota:
Odvojiti 5 belanaca od žumanca. Mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta pena i zatim dodati žumanca. Posle žumanaca dodati sok od limuna, nastaviti sa mućenjem i dodati 200 g šećera kašiku po kašiku.

Na kraju izmešati brašno sa C praškom za pecivo i dodavati kašiku po kašiku uz mešanje. Kalup podmazati sa uljem i posuti ga brašnom da se ono svuda zalepi da se piskota ne bi zalepila (ili peći sa pek papirom).

Peći na 160°C 20-25 minuta, ostaviti da se ohladi i preseći piškotu na pola (po visini) tako da se dobiju dve jednake

Fil:
1 l mleka staviti da prokuva, dok sadržaj 3 kesice C pudinga pomešate sa 8 kašika šećera i 200 ml mleka.

Kada prokuva dodati napravljenu smesu u mleko i na laganoj vatri mešati dok se ne stvrdne puding.

Kada skinete sa vatre dodati 200 g margarina dok je još topao puding, pa fil ostaviti da se prohladi.

Za to vreme jagode iseckati na manje komadiće i izmutiti C šlag krem sa mlekom.

Staviti prvi deo piškote na tacnu (tanjir), pa preko pola fila od pudinga i na njega pola jagoda, zatim drugi deo piškote, pa ostatak fila i ostatak jagoda.

Preko svega staviti C šlag i ostaviti da se ohladi u frižideru ili poslužiti odmah.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept