C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašika C griza
9 kašika mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Fil:
3 kisele pavlake
200 g C šećera u prahu
500 g jagoda
500 g C šlag krema

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Torta sa jagodama

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti sa miskerom sve sastojke koji su potrebni za koru. Koru peći 20 min na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada se kora ohladi preseći je na pola kako bi se dobile dve kore.

Fil:
Umutiti C šlag po upustvu sa kesice, zatim u drugoj posudi umutiti kiselu pavlaku sa C šećerom u prahu i dodati 3 kašike umućenog C šlaga.

Jagode izrezati na listiće. Kada sve to završite prelazite na filovanje torte.

Koru natopiti sa malo soka od jagode (ili sa ušpinovanim šećerom), zatim je premazati sa filom od pavlake, pa poređati jagode, zatim jagode premazati šlagom.

Staviti drugo deo kore, natopiti je, pa premazati filom od pavlake.

Zatim jagode poređati i preko njih ide C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata