C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 belanaca
400 g šećera
1 kašika sirćeta
Fil:
8 žumanaca
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 g svežih jagoda
2-3 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Torta sa jagodama

Postaće vaša omiljena torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće.

Peći koru na 150°C oko 55 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.

Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.

Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam jaja nisu domaća, žumanca i šećer odradite na pari.