Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa jagodama
Sastojci
C puding slatka pavlaka
C puding jagoda
400 g jagoda
1 l mleka
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
1 limun
1 C vanilin šećer
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Skuvaju se filovi, jedan sa mlekom drugi sa jagodama.
Umuti se kora, prvo belance, pa se dodaje žumance, 100 ml mleka i šećer.
Zatim C vanilin šećer i brašno, umuti se kašikom.
Kada se ispeče iseći po dužini na pola i filovati kore.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ostaviti na hladnom da prenoći kako bi kore upile. Po želji posuti rendanom čokoladom.