C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 dl ulja
2 dl mleka
Fil:
2 C pudinga od vanile
300 g jagoda
Dekoracija:
200 g čokolade
jagode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Torta sa jagodama

Prava letnja poslastica!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka.

Zatim dodati brašno sa C praškom za pecivo i to izmešati sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.

Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte.

Kada je kora pečena i ohlađena presecite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore.

I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema.

Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata