C Slatka tradicija

Sastojci
4-5 krupnijih jabuka
100 g šećera
4 kašike šećera za patišpanj
malo C griza
200 g mlevenog ili seckanog oraha ili cimeta
mast
4 jajeta
4 kašike oštrog brašna
1 kesica C krem šlag sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Pšenični griz Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirine_Zanimacije

Torta sa jabukama

Ovu laganu tortu možete praviti i sa drugim voćem, ali ja je uvek pravim ovako! Na ovaj način je pravila i moja svekrva, pa je recept pisan u tom stilu!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šerpu od 3 litre namažite margarinom, pospite brašnom i dno prekrijte grizom da upije sok od jabuka.

Jabuke izrendajte i pospite po grizu. Poprskajte šećerom (ja stavim 7 punih kašika) i odozgo dodajte orahe ili cimet.

Napravite patišpanj od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kašike šećera, polako dodajte 4 žumanca i lagano umutite, pa na kraju dodajte 4 kašike oštrog brašna i polako sjedinite), patišpanj prelijte preko oraha.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i na donju žicu stavite šerpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patišpanj ispečen, i ostavite još malo u rerni da se jabuke "istište".

Tortu prevrnite na plitak tanjir, i ako je ostalo nešto jabuka na dno šerpe, izvadite i stavite preko torte.

Umutite 1 kesicu C šlaga i na ohlađene jabuke lepo premažite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata