Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta sa jabukama
Sastojci
4-5 krupnijih jabuka
100 g šećera
4 kašike šećera za patišpanj
malo C griza
200 g mlevenog ili seckanog oraha ili cimeta
mast
4 jajeta
4 kašike oštrog brašna
1 kesica C krem šlag sa ukusom slatke pavlake
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirine_Zanimacije
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Šerpu od 3 litre namažite margarinom, pospite brašnom i dno prekrijte grizom da upije sok od jabuka.
Jabuke izrendajte i pospite po grizu. Poprskajte šećerom (ja stavim 7 punih kašika) i odozgo dodajte orahe ili cimet.
Napravite patišpanj od 4 jajeta (4 belanca umutite sa 4 kašike šećera, polako dodajte 4 žumanca i lagano umutite, pa na kraju dodajte 4 kašike oštrog brašna i polako sjedinite), patišpanj prelijte preko oraha.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i na donju žicu stavite šerpu. Pecite oko 30 minuta, proverite da li je patišpanj ispečen, i ostavite još malo u rerni da se jabuke "istište".
Tortu prevrnite na plitak tanjir, i ako je ostalo nešto jabuka na dno šerpe, izvadite i stavite preko torte.
Umutite 1 kesicu C šlaga i na ohlađene jabuke lepo premažite.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs