C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jabuka
5 jaja
5 kašika šećera
1/2 kg šećera
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
2 šolje ulja
5 kašika brašna
100 g krupnije seckanih oraha
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta sa jabukama

Veoma ukusna torta koja se generacijama pravi u mojoj porodici posebno u zimskim mesecima. Veona laka za pripremu a sočna i ukusna tako da cela porodica moze da uživa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U pleh (okrukli) staviti šećer po dnu i preliti uljem da pokrije dno.

Jabuke otrebiti i očistiti i poređati u krug, posuti orahe i staviti da se peče na 250 C.

Dok se jabuke peku napraviti patišpanj od jaja, šećera, brašna, C vanilin šećera i C praška za pecivo.

Kada jabuke omekane, preliti preko njih i nastaviti peći dok kora ne bude gotova.

Kada se ohladi umutiti C šlag i ukrasiti tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Peći u dubljoj posudi (plehu) jer kad stavimo koru da ako naraste ne izlazi sa strane. Pečenu koru proverimo nožem, ako se ne lepi gotova je. Torta se prevrne na tacnu da jabuke budu gore a kora dole. Jabuke možete seći po želji kako hoćete na krupnije ili sitnije komade svejedno je.