C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
Fil:
12 žumanaca
600 ml mleka
250 g putera
2 C vanilin šećera
2 C pudinga od vanile
250 g C šećera u prahu
200 g napolitanki
10 čokoladnih bananica
250 ml mleka
100 g čokolade
2 C krem šlaga od čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Daniela

Torta sa čokoladnim bananicama

Veoma lepa torta, pogodna za dečije rođendane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kad se ulupa čvrst sneg dodati brašno, mlevene lešnike i C prašak za pecivo i promešati varjačom.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa sipati pripremljenu masu. Peći na 200° C oko 20min.

Fil:
Mutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati prašak za C puding i mleko i kuvati na tihoj vatri dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Izraditi maslac i dodati ga ohlađenom filu. Fil podeliti na dva dela.

U prvi deo dodati iseckane čokoladne bananice, a u drugi deo seckane napolitanke. Koru preseći na pola.

Preko prve kore naneti fil od bananica, preko naneti fil sa napolitankama i preklopiti drugom korom.

Otopiti čokoladu pa preliti preko torte.

Umutiti mleko i C šlag krem pa dekorisati celu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto lešnika, mogu se staviti mleveni orasi ili bademi ili kombinovano i umesto putera može se staviti margarin.