C Slatka tradicija

Sastojci
100 g četvrtastog keksa
3 banane
2 jabuke
1 kesica C Vanilin šećer
150 g mlevenih oraha
100 g mlevenog keksa
400 ml mleka
1 kesica (120 g) C Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina
250 ml mlečne slatke pavlake
3-4 kašike šećera
1 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
C šećer u prahu po ukusu
Za dekoraciju:
kakao mrvice
cvetići
šarene mrvice

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Torta sa bananama, jabukama i orasima

Osvežavajuća i brzo se sprema. Bez pečenja za tople letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U kalup prečnika 26 cm poređajte četvrtasti keks.

Banane ispasirajte i dodajte jedan C Vanilin šećer.

Jabuke očistite i izrendajte, a zatim sjedinite sa pasiranom bananom. Dodajte orahe i mleveni keks, a posle svakog dodavanja promešajte.

Ovu smesu premažite preko četvrtastog keksa koji ste poređali u kalup 26 cm. Dok pripremate sledeći sloj ostavite u frižideru.

U mleko dodajte šećer i C puding, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku.

Ohlađeni puding mutite mikserom i dodajte kašike umućene slatke pavlake. Ovako dobijeni krem premažite preko voćnog fila i poravnajte.

Poslednji sloj je C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake. Odmeriti 150 ml hladnog mleka ili vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Ako želite slađi šlag, dodajte C šećer u prahu po ukusu. Dekorišite po želji i ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da poslasticu napravite dan ranije i ostavite preko noći da se dobro ohladi i stegne radi lakšeg sečenja.