C Slatka tradicija

Sastojci
Za podlogu:
300 g mlevenog keksa
150 g margarina
Kremasti deo:
400 ml voćnog jogurta
500 g C šlag krema
1 kesica C želatina
100 g bele čokolade
1 konzerva ananasa u komadima
Za preliv:
sok od ananasa
1 kesica C želatina

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Torta sa ananasom i voćnim jogurtom

Preporuka za sve ljubitelje voćnih torti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu pomešati mleveni keks i otopljeni margarin. Prebacaiti u željeni kalup i dobro utisnuti. Ostaviti u frižideru na hlađenje.

Umutiti šlag krem C, dodati voćni jogurt i na pari otopljenu belu čokoladu. Želatin potopiti u malo vode da nabubri pa ugreja ti na vatri. Voditi računa da ne provri.

Otopljeni želatin takođe dodati u umućen fil. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati ananas polovinu od ukupne količine.

Deo sa ananasom rasporediti preko podloge od keksa,odozgo naneti ostatak fila. Staviti na hlađenje.

Za to vreme drugu kesicu želatina C pripremiti na isti način kao i prethodnu.

Preostalu količinu ananasa izblendirati, u to dodati sok od ananasa iz konzerve i zajedno sa želatinom zagrejati.

Sve to preliti preko kolača i opet vratiti na hlađenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja nisam koristila šećer za ovu poslasticu, meni je bilo taman kako treba.
Po želji može se dodati C šećer u prahu u podlozi ili u filu