C Slatka tradicija

Sastojci
140 g oraha
150 g šećera
5 jaja
55 g prezli
1 kašika C kakao praha
1 kašičica instant kafe
2 kašike ruma
6 kašika želea od ribizli
malo soli
Za preliv:
225 g čokolade za kuvanje
750 ml C šlag krema

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Torta s kafom i orasima

Ova torta je savršena za ljubitelje kafe, oraha, čokolade i ruma. Prava kombinacija za uživanje.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Spremite preliv tako što ćete u vrućoj vodi pomešati čokoladu i C šlag krem.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi.

Orahe grubo sameljite i pomešajte sa 3 kašike šećera. Žumanca umutite mikserom i dodajte ostatak šećera.

Umešajte orahe i prezle, C kakao, kafu i rum. U drugoj posudi umutite tvrd sneg od belanaca sa malo soli. Polako ga sjedinite sa smesom od orasa.

Testo sipajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi oko 5 minuta pa je izvadite iz pleha.

Koru presecite i premažite želeom od ribizle i malo čokolandog preliva (čokoladni preliv mutite mikserom oko 30 sekundi).

Tortu sjedinite i namažite prelivom.

Tortu ukrasite orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata