C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
750 g C šećera u prahu
5 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
450 g oraha
250 g C čvrstina
800 g malina
50 g borovnica
50 g ribizli
460 g crne čokolade
40 g C kakao praha
1/2 l slatke pavlake
1 kesica C želatina
150 g maslaca

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Čvrstin Kakao prah Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Malina

Torta Romanova

Čokoladna fantazija sa malinama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Od po 5 belanaca, 150 g C šećera u prahu, 1 C vanilin šećera, 1 kašičice C praška za pecivo, 150 g oraha i 3 ravne supene kašike C čvrstina napraviti tri kore.

Žumanca umućena sa 2 C vanilin šećera i ostatkom C šećera u prahu kuvati na pari. Pred kraj dodati C kakao i 260 g čokolade, a kada se prohladi u to dodati 150 g maslaca.

Umutiti čvrsto slatku pavlaku i filovati ovim redom: kora, čokoladni fil, 350 g malina, slatka pavlaka.

Na poslednju koru ide čokoladni fil i glazura napravljena od 100 ml slatke pavlake u kojoj se istopi 200 g čokolade.

Na kraju se doda 1 kašičica nabubrelog C želatina po uputstvu sa kesice.

Preliti tortu i ukrasiti voćem i svežim listićima nane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada mutimo sastojke za koru orahe i čvrstin dodati i lagano umešati špatulom, a ne mikserom. Peći u plehu obloženom papirom za pečenje.