C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašike ulja
Za krem:
1,5 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
500 g margarina ili putera
350 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
100 g C kokosa
Za dekoraciju:
2 kesice C šlaga
po želji čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Kokosovo brašno Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Torta Rada

Ova kremasta i ukusna torta je veoma izdašna, pa je samim tim pogodna za veći broj osoba.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 stepeni oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.

Za krem u 3 dl mleka rastvorite C puding i brašno, a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu.

Posebno umutite margarin sa prah šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto, pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi mlevene orahe u treći mleveni keks i u četvri C kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.

Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa C kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom.

Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata