C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (potrebne su tri ovakve kore):
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike mlevenog keksa
1/ 2 kašičice C praška za pecivo.
Za fil:
12 žumanaca
150 g šećera
100 g čokolade
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
6 dl mleka
5 kašika šećera
250 g margarina
150 g mlevenog keksa
2 kesice C čokoladnog šlaga
Za dekoraciju:
200 - 300 g belog C šlaga
250 g crne čokolade
100 g bele čokolade
ukrasne perlice za tortu
jestiva boja za torte i kolače

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Torta Princeza

Prelepa, preukusna, kremasta torta pravljena za rođendan jednoj devojčici, pa otuda i ovaj naziv.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Belanca sa šećerom umutiti u čvrst šam. U to dodati mleveni keks i C prašak za pecivo i lagano varjačom izmešati da se dobije ujednačena masa.

Manji okrugli pleh podmazati uljem i obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu za koru izliti u pleh.

Rernu zagrejati na 200 stepeni, a čim stavite koru da se peče, smanjite na 150 stepeni.

Koru peći oko 20- 25 minuta( dok ne dobije lepu zlatnu boju). Izvaditi koru iz pleha zajedno sa papirom i ostaviti da se ohladi.

Papir skidati neposredno pre filovanja. Na ovaj način pripremiti još dve kore.

Penasto umutiti žumanca i šećer, a zatim ih skuvati na pari. U topla skuvana žumanca dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se smesa ne ujednači i čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Pudinge, šećer i 1 dl mleka izmešati i ukuvati u preostalih 5 dl mleka. Prekriti providnom folijom i sačekati da se u potpunosti ohladi.

U ohlađen krem od žumanaca dodati margarin i dobro izmiksati. Zatim toj smesi dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga sve vreme muteći.

Kada je fil lepo umućen, dodati mleveni keks i izmešati. Pre filovanja ostaviti oko sat, sat ipo u frižideru.

Umutiti čokoladni šlag sa mlekom ili kiselom vodom. Koru okrenuti na tacnu za tortu tako da papir bude odozgo.

Pažljivo odlepite papir sa kore, prvo filujte filom sa plazmom, pa preko njega čokoladnim šlagom. Ređati kore i ponavljati postupak filovanja.

Celu tortu premazati preostalim čokoladnim šlagom. Umutiti beli šlag, pa preko čokoladnog šlaga i belim šlagom premazati celu tortu.

Odvojiti više od polovine preostalog belog šlaga, pa u njega dodati jestivu boju za torte i kolače po želji.

Tortu ukrasiti belim i šlagom u boji, kao i čokoladnim ukrasima.

Ukrase napraviti uz pomoć olovke za dekoraciju i kuhinjskog papira, crtati srca, cvetiće ili već po Vašoj želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata