Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta opajdara
Sastojci
21 jaje
700 g šećera
600 g mlevenog lešnika
150 g seckanog lešnika
9 kašika brašna
3 C pudinga od slatke pavlake
1 l mleka
300 g crne čokolade sa sitnim lešnikom
300 g bele čokolade
250 g margarina
500 g C šlaga
4 kivija
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: više od 30 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Ispeći 3 kore po 7 belanaca + 200 g šećera + 200 g mlevenih lešnika + 1 kašika brašna.
Peći na 150-170 stepeni oko 20-30 min. (zavisi od šporeta).
Fil:
Pomešati 21 žumance , 6 kašika brašna, 100 gr šećera, 3 C pudinga od slatke pavlake, pa skuvati gust krem u 1 l mleka.
Kad je skuvan podeliti fil na 2 dela.
U 1 deo dodati 300 g crne čokolade, a u 2 deo 300 g bele čokolade. Posebno umutiti 250 g margarina pa po pola dodati u oba krema. Ohladiti.
Umutiti C šlag.
Kivi očistiti pa iseći na kružiće.
Ređanje:
- Kora, tamni fil, svetli fil, kolutići kivija, C šlag
- kora, tamni fil, svetli fil,kolutići kivija, C šlag
- kora (ako ostane neki fil), C šlag
Ukrasiti po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs