C Slatka tradicija

Sastojci
21 jaje
700 g šećera
600 g mlevenog lešnika
150 g seckanog lešnika
9 kašika brašna
3 C pudinga od slatke pavlake
1 l mleka
300 g crne čokolade sa sitnim lešnikom
300 g bele čokolade
250 g margarina
500 g C šlaga
4 kivija

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Torta opajdara

Torta za specijalne prilike, bogata, preukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: više od 30 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći 3 kore po 7 belanaca + 200 g šećera + 200 g mlevenih lešnika + 1 kašika brašna.

Peći na 150-170 stepeni oko 20-30 min. (zavisi od šporeta).

Fil:
Pomešati 21 žumance , 6 kašika brašna, 100 gr šećera, 3 C pudinga od slatke pavlake, pa skuvati gust krem u 1 l mleka.

Kad je skuvan podeliti fil na 2 dela.

U 1 deo dodati 300 g crne čokolade, a u 2 deo 300 g bele čokolade. Posebno umutiti 250 g margarina pa po pola dodati u oba krema. Ohladiti.

Umutiti C šlag.

Kivi očistiti pa iseći na kružiće.

Ređanje:
- Kora, tamni fil, svetli fil, kolutići kivija, C šlag
- kora, tamni fil, svetli fil,kolutići kivija, C šlag
- kora (ako ostane neki fil), C šlag

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro ohladiti, torta je kao sladoled.