C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
300 g šargarepe
170 g šećera
120 g badema
80 g brašna
Pola kesice C Praška za pecivo
1 kesica C Vanilin šećera
1 crna čokolada
C Šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta od šargarepe

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šargarepu izrendati. Žumanca odvojiti od belanaca. U žumanca dodati šećer i dobro umutiti, pa dodati usitnjenu šargarepu i promešati.

U smesu dodati mleveni badem, C vanilin šećer i brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Crnu čokoladu iseći na sitnije kockice i dodati u smesu.

Belanca ulupati u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Pomešati lagano belanca i smesu sa žumancima varjačom odozdo na gore.

Smesu izručiti u manji kalup obložen papirom za pečenje i peći 30 - 40 minuta na 180 stepeni.

Gotovu tortu posuti C Šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto badema mogu da se iskoriste lešnici. Preko C šećera u prahu može se posuti i neki od dekora.