C Slatka tradicija

Sastojci
200 g posnog maslaca
250 g kuvane očišćene cvekle
200 g posne čokolade
4 kašike vruće kafe
135 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
5 jaja
190 g šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta od cvekle

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na pari otopimo čokoladu, dodamo kafu, te zatim umućen maslac.

Od jaja posebno umotimo žumanca - te njemu dodamo komplet od čokolade i kuvanu propasiranu cveklu.

Tada dodamo ulupano belance koje smo ulupali sa šećerom, polako izmešamo da belance da vazdušastost masi.

Na kraju dodamo brašno kojem smo dodali prašak za pecivo i kakao.

Sipa se u okruglu formu koju smo namazali posnim maslacem te posuli brašnom.

Peći na 180 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto brašna, formu mozemo posuti prženim, izdrobljenim lešnikom.

Da torta bude svečanija, možemo ukrasiti ulupanim C šlagom.