Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta od cvekle
Sastojci
200 g posnog maslaca
250 g kuvane očišćene cvekle
200 g posne čokolade
4 kašike vruće kafe
135 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
5 jaja
190 g šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Na pari otopimo čokoladu, dodamo kafu, te zatim umućen maslac.
Od jaja posebno umotimo žumanca - te njemu dodamo komplet od čokolade i kuvanu propasiranu cveklu.
Tada dodamo ulupano belance koje smo ulupali sa šećerom, polako izmešamo da belance da vazdušastost masi.
Na kraju dodamo brašno kojem smo dodali prašak za pecivo i kakao.
Sipa se u okruglu formu koju smo namazali posnim maslacem te posuli brašnom.
Peći na 180 stepeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Umesto brašna, formu mozemo posuti prženim, izdrobljenim lešnikom.
Da torta bude svečanija, možemo ukrasiti ulupanim C šlagom.