C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 kašika istopljenog margarina ili masti
12 kašika C šećera u prahu
12 kašika mleka
1 jaje i 1 žumance
oko 800 g brašna
kora i sok od 1 manjeg limuna
2 kesice C vanilin šećera
1/2 kesice C praška za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
Za fil:
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
1 kašika putera
3 kašike C kakaoa
8 kašika C šećera u prahu
1 prstohvat soli
Za preliv:
100 g crne čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo Soda bikarbona Puding čokolada Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Rada

Torta na pleh

Omiljeni kolač koji je mojoj deci pravila njihova baka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, ostaviti da malo odstoji.

Podeliti na 4 dela napraviti okrugle kore, pa peći u manjoj tepsiji da blago porumeni.

Puding skuvati po uputstvu, dodati puter, C kakao i prstohvat soli.

3 kore filovati pudingom, a četvrtu preliti prelivom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata