C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
12 kašika šećera
4 kašike pekmeza po želji
2 kašike brašna
Fil:
0.5l mleka
5 žumanca
7 kašika šećera
6 kašika brašna
2 C vanilin šećera
1 margarin
10 kašika C šećera u prahu
Ostalo:
150 g seckanih oraha
100 g C šlaga
150 ml kisele vode
50 g C kokosa
pleh 22x36cm

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta ljubavno gnezdo

Ko je jednom napravi praviće je stalno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U pleh staviti papir za pečenje i po njemu rasporediti seckane orahe. Umutiti belanca sa šećerom, dodati pekmez, brašno promešati i sipati preko oraha i peći 45 min. na 160 stepeni.

Izvaditi iz pleha, stavit na tacnu tako da orasi budu gore.

U mleku skuvati žumanca umućena sa šećerom i brašnom.

Kada se fil ohladi spojiti ga sa umućenim margarinom sa C šećerom u prahu i staviti preko kore.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom, dodati C kokos i premazati preko fila i tortu ukrasti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Orasi ne moraju biti jako sitni. I pekmez je bolji ako je malo čvršći.