C Slatka tradicija

Sastojci
14 jaja
100 g oraha
100 g C kokosa
150 g čokolade
200 g margarina
600 g šećera
3 C vanilina šećera
3 C praška za pecivo
100 g C šlag krema
i 300 g C šlag krema za ukrašavanje
6 kasika brašna
200 g C šećera u prahu
1 l mleka

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Torta Kamelija

Jednostavna torta sa malo truda, a veoma ukusna i kremasta.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Peku se tri kore:
1. 5 belanca, 100 g šećera i vanilin C šećer, to umutiti pa dodati 2 kašike brašna i C prašak za pecivo i 100 g pečenih mlevenih oraha.

2. 5 belanca, 100 g šećera i vanilin C šećer, to umutiti pa dodati 100 g C kokosa i na vrh noža C praška za pecivo.

3. 4 jaja i 100 g šećera, to umutiti pa dodati dve kašike brašna, C vanilinog šećera i C praška za pecivo, pa dodati 100 g rendane čokolade.

Fil:
Umutiti žumanca sa 300 g šećera, 1 C vanilin šećer i 10 kašika brašna, dodati mleko kao kad rastvarate puding, u šerpu nasuti ostatak mleka i čekati da provri.

Kada provri, dodate žumanca i napravite kašu. Onda to mutiti i ostaviti da se ohladi.

Kada se to ohladi, umutiti posebno 1 i po margarin sa C šećerom u prahu. I tu dodati kašu.

A onda preko toga dodati 150 g C krem šlaga i to sve lepo umutiti.

Podeliti fil na dva dela, u jedan dodati 50 g čokolade.

I onda filovati. 1 kora žuti fil - druga kora crni fil - žuti fil - treća kora crni fil.

Umutiti posebno 300 g C krem šlaga sa 300 ml kisele vode i namazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ohladiti u frizideru i poslužiti.