Početna > Recepti > Recepti za torte > Torta Jagoda jogurt
Sastojci
Za koru:
200 g mlevenog keksa
140 g margarina
1 kašika rendane limunove korice
5 kašika ruma
Fil:
400 g C beli šlag
1 kašika rendane limunove korice
2 C vanilin šećera
130 g C šećera u prahu
800 ml grčkog jogurta
2 C želatina
10 kašika vode
500 g jagoda
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Terezija
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.
Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.
U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).
Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.
Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ostavimo da odstoji 3 do 4 sata u frižideru, sklonimo obruč sa kalupa i tortu ukrasimo po želji.