C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
200 g mlevenog keksa
140 g margarina
1 kašika rendane limunove korice
5 kašika ruma
Fil:
400 g C beli šlag
1 kašika rendane limunove korice
2 C vanilin šećera
130 g C šećera u prahu
800 ml grčkog jogurta
2 C želatina
10 kašika vode
500 g jagoda

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Terezija

Torta Jagoda jogurt

Lagana, brza osvežavajuća poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.

Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.

U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).

Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.

Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostavimo da odstoji 3 do 4 sata u frižideru, sklonimo obruč sa kalupa i tortu ukrasimo po želji.