C Slatka tradicija

Sastojci
Za dno:
200 g mlevenog keksa
140 g margarina
rendana korica 1 limuna
5 kašika ruma
Fil:
200 g C šlaga
2 C vanilin šećera
130 g C šećera u prahu
800 ml gustog jogurta
2 kesice C želatina
rendana korica 1 limuna
500 g jagoda

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Terezija

Torta Jagoda jogurt

Lagana, brza osvežavajuća poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Korica:
Margarim otopimo, sipamo u mleveni keks, dodamo rum i rendanu koricu limuna. Umesimo i utapkamo na dno kalupa.

Fil:
C šlag izlupamo po uputstvu sa kesice. U jogurt umešamo sećer i C vanilin šećer i nabubreli C želatin.

Ovu smesu umešamo u C šlag i na kraju umešamo jagode i rendanu koricu limuna, sipamo u kalup preko kore.

Ostavimo da prenoći u frižideru, skinemo obruč sa kalupa i tortu ukrasimo po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata