C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašika oraha
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za rolat:
7 jaja
7 kašika šećera
6 kašika brašna
džem od kajsija
5 kašika oraha
Za fil:
1 l mleka
6 kašika brašna
5 kašika C čvrstina
16 kašika šećera
5 kesica C vanilin šećera
250 g margarina
I još:
4 banane
100 g suvog grožđa
100 g žele bombona
sok od limuna
5 kivija
2 narandže ili 3 mandarine
2 kesice C želatina
1-2 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Torta - Bistro jezero

Dekorativna i preukusna kremasta, voćna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte mleven orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 stepeni.

Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite mlevene ili sitno seckane orahe.

Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.

Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i C čvrstin. U ostalo mleko dodajte šećer i C vanilin šećer, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem.

U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.

Slaganje torte:
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila, poređajte banane, stavite ostatak belog fila, poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama, preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.

Rastvorite C želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite C šlagom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata