C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
8 jaja
6 kašika šećera
8 kašika vruće vode
16 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
3 kašike C čvrstina
15 kašika šećera
1 margarin
2 C vanilina šećera
Još:
200 ml slatke pavlake
400-500 g pekmeza od kajsija

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač bee_in_kitchen

Torta Bela Rada

Jedna od onih torti za koje će vam gosti zatražiti recept.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite 4 jaja sa 8 kašika šećera, dodajte postepeno vruću vodu i nastavite sa mućenjem dok smesa ne postane penasta. Na kraju dodajte 8 kašika brašna i prašak za pecivo.

Promešajte da ne ostanu grudvice i sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje dimenzije 45x20, ravnomerno rasporedite i ubacite u zagrejanu rernu.

Pecite koru 15min na 220 stepeni. Izvadite koru, ostavite 2-3min da se prohladi, uklonite papir za pečenje i premažite polovinom pekmeza od kajsija i urolajte.

Spremite još jedan ovakav rolat. Rolate ostavite da se ohlade.

U 300ml hladnog mleka razmutite puding i čvrstin, mešajte dovoljno dugo da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko stavite sa šećerom da provri.

U uzavrelo mleko sipajte razmućen puding i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Margarin umutite mikserom, dodajte 2-3 kašike hladnog pudinga i mutite. Nastavite da postepeno dodajete puding dok ne umutite ceo fil. Na kraju dodajte vanilin šećer.

Rolate isecite na parčad.

Na tanjir za serviranje poređajte 8 parčeta rolata u krug, sredinu ispunite parčićima rolata. Premažite jednom trećinom fila, ravnomerno ga rasporedite i ponovo poređajte parčiće rolata. Rolate ređajte tako da jedno parče bude tačno preko donjeg kako bi se formirale "latice" bele Rade. Ponovo premažite filom i još jednom poređajte parčiće rolata ispunjujući sredinu.

Preostalim filom premažite tortu odozgo ali i sa strane. Ostavite tortu nekoliko sati a najbolje preko noći u frižideru.

Umutite hladnu slatku pavlaku i premažite tortu sa svih strana.

Dekorišite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto slatke pavlake možete koristiti C šlag ili C beli šlag krem koji umutite sa hladnom vodom.