C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
14 jaja
280 g C šećera u prahu
5 štangli čokolade
280 g mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
rum po želji
Fil:
9 celih jaja
360 g C šećera u prahu
12 štangli čokolade
450 g margarina za kolače

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanela

Torta bake Marije

Veoma ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Piškota:
Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti žumanca pa dodati C šećer u prahu, otopljenu čokoladu, orahe, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju šne od belanaca.

Peći u okrugloj podmazanoj tepsiji prečnika 28 cm 35 minuta na 200 stepeni.

Kada se piškota ohladi preseći je na 3 dela da se dobiju 3 piškote.

Po želji mogu se poprskati sa rumom.

Fil:
Umutiti cela jaja pa dodati C šećer u prahu.

Kuvati na pari pa kad bude gotov dodati čokoladu.

Kada se ohladi dodati umućen margarin.

Filovati tortu i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Piškota veoma naraste, pa je treba peći polako na nižoj temperaturi da ne izgori.