C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kg jagoda
Za fil:
1 l mleka
6 kašika C čvrstina
7 kašika brašna belog
300 g+ 200 g kristal šećera
1 margarin
2 C šlaga
5 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Čvrstin Šlag classic Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Top voćna torta

Brza, ukusna, dekorativna, drugačija od svih drugih voćnih torti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.

Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.

Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.

U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.

Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.

Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.

Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja jagode uvek ranije isečem da bih otpustile dosta soka. Fil uporedo dok se peku kore kuvam i to u loncu na pari. Redosled možete menjati kako hoćete, ali sokom od jagoda kore moraju biti lepo natopljene.