Početna > Recepti > Recepti za torte > Top voćna torta
Sastojci
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kg jagoda
Za fil:
1 l mleka
6 kašika C čvrstina
7 kašika brašna belog
300 g+ 200 g kristal šećera
1 margarin
2 C šlaga
5 C vanilin šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.
Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.
Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.
U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.
Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.
Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.
Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ja jagode uvek ranije isečem da bih otpustile dosta soka. Fil uporedo dok se peku kore kuvam i to u loncu na pari. Redosled možete menjati kako hoćete, ali sokom od jagoda kore moraju biti lepo natopljene.