C Slatka tradicija

Sastojci
250 g keksa u komadu
2 C pudinga od vanile
1 C želatin
500 g voća po želji
300 g šećera
300 ml vode za voće
100 ml vode za puding
2 kašike vode za želatin
200 g C šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tetkin brzi kolač

Veoma lak i jednostavan recept. Pun pogodak za vrele dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

300 ml vodu i 300 g šećera kuvati da provri.

U posebnu posudu sjediniti 2 C pudinga od vanile i 100 ml vode, a u posebnu 1 kesicu C želatina i 2 kašike vode (želatin treba da nabubri).

Kada se voda i šećer prokuvaju skinuti sa šporeta, dodati sjedinjen puding i sjedinjen želatin. Mešati dok se ne zgusne, ako je potrebno vratiti na šporet 1 min.

U vruć fil dodati voće po želji (nema veze ako je smrznuto, otopiće se kada se stavi u vruć fil).

Ređati keks u pleh dimenzije 25x20.

Keks preliti vrućim filom.

Ostaviti da se dobro ohladi, kada se dobro ohladi našarati sa 200 g C šlag krema.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voće može biti smrznuto ili sveže. Ako koristite smrznuto nema potrebe da čekate da se otopi, samo ubacite u vruć fil i par puta promešate dok se samo ne razdvoji.
Keks ne treba natapati jer omelša sam od fila.