C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 jaja
12 kašika šećera
6 kašika ulja
10 kašika mleka
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kesice C praška za puding od čokolade
2 kašike čokolade u prahu
Za prskanje kora:
1 dl čokoladnog mleka (otpr.)
Za fil:
7 dl slatke pavlake
125 g margarina
350 g čokolade za kuvanje
350 g mlečne ili noisette čokolade
I još:
300 g malina (manje-više po ukusu)
Za dekoraciju:
5 kesica C šlaga
roza boja
zeleni kokos

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tartuf torta

Recept je dobijen i ukus je super, poželećete još....još!

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Ulupajte 3 belanca u čvrst šam, dodajte 6 kašika šećera i još mutite.

Potom dodajte redom 3 žumanca, 3 kašike ulja, 5 kašika mleka, 3 kašike brašna pomešanog sa pola C praška za pecivo,1 C prašak za puding od čokolade i 1 kašiku čokolade u prahu. Miksajte najmanjom brzinom.

Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (fi24 cm) na 180 C oko 15 minuta.

Postupak pripreme ponovite kako biste od preostalog materijala dobili još jednu takvu koru.

Ohlađene biskvite horizontalno presecite tako da na kraju imate ukupno 4 tanje kore.

Fil:
U šerpu sipajte slatku pavlaku, pa ubacite komadiće margarina, kockice crne i mlečnu čokoladu (ili noisette).

Zagrevajte lagano i mešajte dok se sve lepo ne rastopi i sjedini u homogenu masu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Stajanjem će fil dobiti konzistenciju gustog krema.

Finalni postupak:
Na tacnu stavite jednu koru, poprskajte je čokoladnim mlekom, premažite trećinom fila i po njemu rasporedite maline.

Prekrijte ih drugom korom i ponovite postupak filovanja još dva puta. Slaganje završite četvrtom korom.

Rashlađenu tortu dekorišite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta nije tako teška za praviti, sve treba voleti i polako praviti sa puno ljubavi!