C Slatka tradicija

Sastojci
300 g piškota
460 ml mleka
4 kašike arome ruma
5 jaja
230 g C Šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
200 g putera
200 g mlevenih oraha
250 g kesten pirea
100 g čokolade
2 kesice C Šlaga classic
50 g mlevenih oraha za dekoraciju

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Taraba torta

Tradicionalna, kremasta torta za svaku priliku.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati jaja, vanilin šećer i 150 g šećera u prahu i kuvati 10 minuta na niskoj temperaturi ili na pari.

Dodati čokoladu, pa umešati, a zatim umešati mlevene orahe i kesten pire.

Umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i spojiti sa filom.

Umutiti 1 kesicu šlaga sa 80 ml mleka i dodati filu.

Umakati piškote u mleko sa rumom, popločati dno kalupa, pa poređati piškote uz ivice.

Sipati fil u obruč od piškota i ohladiti.

Dekorisati 1 kesicom šlaga koju ste umutili i mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata