Početna > Recepti > Recepti za torte > Svekrvina puslica torta
Sastojci
Za koru:
10 belanca
27 kašike šećera
1 kašika sirće
Za fil:
1 l mleka
10 žumanaca
6 kašike šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
10 kašika C čvrstina
500 g margarina
200 g C šećera u prahu
150 g seckanog blanširanog kikirikija
100 g C krem šlaga sa ukusom vanile
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Priprema kore:
Mikserom mutiti belanca. Postepeno dodavati po kašiku šećera i mutiti. Kad se umuti čvrst sneg od belanaca dodati kašiku sirćeta. Lagano promešati.
Pleh obložiti pek papirom rasporediti smesu od belanaca i sušiti koru u rerni na 150 C oko 90 minuta.
Fil:
Od mleka odvojiti 150 ml ostatak mleka staviti na ringlu na umerenoj temperaturi da se zagreva. Mikserom umutiti žumanca i šećer dodati mleko, C puding i C čvrstin. Sve lepo izmešati.
Kad mleko krene da struji dodati umućenu smesu i zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.
Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno u hladan fil. Izmešati i dodati sitno iseckani kikiriki.
Filovanje:
Na poslužavniku staviti koru, preko kore fil.
C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i premazati tortu. Ostaviti tortu u frižideru.
Ohladjenu tortu iseći na parčad i poslužiti. Uživati u ukusu predivne kremaste torte.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs