C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
10 belanca
27 kašike šećera
1 kašika sirće
Za fil:
1 l mleka
10 žumanaca
6 kašike šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
10 kašika C čvrstina
500 g margarina
200 g C šećera u prahu
150 g seckanog blanširanog kikirikija
100 g C krem šlaga sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Svekrvina puslica torta

Torta je kao i moja svekrva - savršena!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Mikserom mutiti belanca. Postepeno dodavati po kašiku šećera i mutiti. Kad se umuti čvrst sneg od belanaca dodati kašiku sirćeta. Lagano promešati.

Pleh obložiti pek papirom rasporediti smesu od belanaca i sušiti koru u rerni na 150 C oko 90 minuta.

Fil:
Od mleka odvojiti 150 ml ostatak mleka staviti na ringlu na umerenoj temperaturi da se zagreva. Mikserom umutiti žumanca i šećer dodati mleko, C puding i C čvrstin. Sve lepo izmešati.

Kad mleko krene da struji dodati umućenu smesu i zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno u hladan fil. Izmešati i dodati sitno iseckani kikiriki.

Filovanje:
Na poslužavniku staviti koru, preko kore fil.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i premazati tortu. Ostaviti tortu u frižideru.

Ohladjenu tortu iseći na parčad i poslužiti. Uživati u ukusu predivne kremaste torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata