burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija25

Svekrvina puslica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za koru:

10 belanca

27 kašike šećera

1 kašika sirće

Za fil:

1 l mleka

10 žumanaca

6 kašike šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom vanile

10 kašika C čvrstina

500 g margarina

200 g C šećera u prahu

150 g seckanog blanširanog kikirikija

100 g C krem šlaga sa ukusom vanile

Svekrvina puslica torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom mutiti belanca. Postepeno dodavati po kašiku šećera i mutiti. Kad se umuti čvrst sneg od belanaca dodati kašiku sirćeta. Lagano promešati.

Pleh obložiti pek papirom rasporediti smesu od belanaca i sušiti koru u rerni na 150 C oko 90 minuta.

Fil:
Od mleka odvojiti 150 ml ostatak mleka staviti na ringlu na umerenoj temperaturi da se zagreva. Mikserom umutiti žumanca i šećer dodati mleko, C puding i C čvrstin. Sve lepo izmešati.

Kad mleko krene da struji dodati umućenu smesu i zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno u hladan fil. Izmešati i dodati sitno iseckani kikiriki.

Filovanje:
Na poslužavniku staviti koru, preko kore fil.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i premazati tortu. Ostaviti tortu u frižideru.

Ohladjenu tortu iseći na parčad i poslužiti. Uživati u ukusu predivne kremaste torte.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Svekrvina puslica torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Mikserom mutiti belanca. Postepeno dodavati po kašiku šećera i mutiti. Kad se umuti čvrst sneg od belanaca dodati kašiku sirćeta. Lagano promešati.

Pleh obložiti pek papirom rasporediti smesu od belanaca i sušiti koru u rerni na 150 C oko 90 minuta.

Fil:
Od mleka odvojiti 150 ml ostatak mleka staviti na ringlu na umerenoj temperaturi da se zagreva. Mikserom umutiti žumanca i šećer dodati mleko, C puding i C čvrstin. Sve lepo izmešati.

Kad mleko krene da struji dodati umućenu smesu i zakuvati fil. Fil ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu i dodavati postepeno u hladan fil. Izmešati i dodati sitno iseckani kikiriki.

Filovanje:
Na poslužavniku staviti koru, preko kore fil.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i premazati tortu. Ostaviti tortu u frižideru.

Ohladjenu tortu iseći na parčad i poslužiti. Uživati u ukusu predivne kremaste torte.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept