burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija15

Svečana posna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kore:

500 ml vode

150 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

4 kašike C kakaoa

320 g brašna

3 kašike ulja

1 kašičica C praška za pecivo

100 g mlevenih oraha

Preliv za kore:

200 ml vode

3 kašike džema od kajsije

1 štangla posne čokolade

Za fil:

1 l vode

2 kesice C pudinga od vanile

4 kašike brašna

150 g šećera

200 g posnog margarina

50 g mlevenog posnog keksa

100 g seckane posne čokolade.

Za dekoraciju:

300 ml biljne slatke pavlake

Svečana posna torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru dobro promešati. Smesu izliti u pleh od šporeta prethodno obložen pek- papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta.

Dok se kora peče, pripremiti preliv. Pomešati vodu, džem i čokoladu, pa kuvati na umerenoj vatri dok se svi sastojci ne povežu i čokolada ne otopi.

Sačekati da se kora sasvim ohladi, pa je podeliti na tri jednaka dela. Vrelim prelivom premazati hladne kore.

Puding skuvati na uobičajen način uz dodatak brašna. Ostaviti da se ohladi.

Margarin dobro umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga sve vreme muteći. Na kraju dodati i mleveni keks i seckanu čokoladu.

Finalni postupak: kora - preliv - fil - umućena biljna pavlaka - kora - preliv - fil i tako redom.

Celu tortu premazati umućenom biljnom pavlakom i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Svečana posna torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru dobro promešati. Smesu izliti u pleh od šporeta prethodno obložen pek- papirom. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta.

Dok se kora peče, pripremiti preliv. Pomešati vodu, džem i čokoladu, pa kuvati na umerenoj vatri dok se svi sastojci ne povežu i čokolada ne otopi.

Sačekati da se kora sasvim ohladi, pa je podeliti na tri jednaka dela. Vrelim prelivom premazati hladne kore.

Puding skuvati na uobičajen način uz dodatak brašna. Ostaviti da se ohladi.

Margarin dobro umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga sve vreme muteći. Na kraju dodati i mleveni keks i seckanu čokoladu.

Finalni postupak: kora - preliv - fil - umućena biljna pavlaka - kora - preliv - fil i tako redom.

Celu tortu premazati umućenom biljnom pavlakom i ukrasiti po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept