C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
10 kašika brašna
10 kašika šećera
500 ml mleka
400 g šećera
3 žumanca
250 g margarina
300 g čokolade
400 g mlevenih oraha
200 g C šlag krema
malo kisele vode

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Švargla torta

Prava božićna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Napraviti koru od 10 jaja, 10 kašika šećera i 10 kašika brašna.

U šerpi skuvati fil od 500 ml mleka, 3 žumanca, 3 kašike brašna i 400 g šećera.

Skloni sa šporeta i u još vruć fil dodati 250 g margarina i 300 g čokolade.

U dublju vanglicu iscepkati ispečenu koru i dodati mlevene orahe.

Zatim preko sipati fil, sve izmešati i po želji oblikovati tortu.

Umutiti 200 g C šlag krema sa kiselom vodom i ukrasiti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil treba biti mlak kada ga sipate preko oraha i kore.