C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
50 g oraha
2 kašike krema
125 g istopljenog margarina
100 ml mleka
Višnja sloj:
300 g smrznutih višanja
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kašika soka od limuna
2 kašike C čvrstina
3 kašike vode
Beli sloj:
500 g krem sira
130 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 ml slatke pavlake
2 kremfiksa
Ganaš:
100 g crne čokolade ili 4 kašike C kakaoa
120 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Švarcvald torta

Izuzetno ukusna, gotova za pola sata. Bez pečenja, sigurno je i da će se dopasti svim "čizkejk" sladokuscima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20-tak parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider dok pripremamo višnja sloj.

Skuvati višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i limunovim sokom.

C čvrstin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, konstantno mešati i kuvati dok se ne zgusne.

Prohladiti par minuta i rasporediti po korici, ponovo odložiti u frižider dok pripremamo beli fil.

Kratko umutiti krem sir, C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane čvrst.

Na kraju dodati kremfiks, umutiti i rasporediti po višnja sloju.

Beli fil preliti istopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom. Odložiti u frižider na nekih 2-3h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata