C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
250 g šećera
voda
150 g brašno
1 C prašak za pecivo
C kakao
300 g C šlag krema
200 ml mleka
C šećer u prahu
3 čaše kisele pavlake
višnje (maline, kupine, jagode...) po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Švarcvald torta

Ni previše slatka, ni previše kisela,baš je onako taman!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Umutiti 6 žumanca, 250 g šećera, 6 kašike hladne vode, 150 g brašna,1 prašak za pecivo i 3 ravne kašike C kakaoa.

Posebno umutiti 6 belanca, zatim sve sjediniti i peći. Poluohlađen patišpanj seći na 3 kore.

Fil:
300 g C šlag krema umutiti sa 200 ml mleka i dodati 3 kašike C šećera u prahu i 3 čaše kisele pavlake.

Kore kvasiti sokom od prokuvanih višanja zaslađenih sa 3 kašike šećera (može i više kašika šećera-po želji).

Ređati-kora-fil-višnje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne nalivati kore previše.