C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
oko 1 kg šećera
3 kašike sirćeta
2 litra mleka
200 g pudinga od čokolade C
4 pudinga od vanile C
300 g čokolade za kuvanje
400 g margarina
300 g šećera u prahu C
C šlag (ili slatka pavlaka)

Naši proizvodi
Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Švalerka torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 5 belanaca, 15 kašika šećera i 1 puna kašika sirćeta ili sok od pola limuna.

Kore je potrebno sušiti u rerni, na temperaturi od najviše 100 - 120 stepeni, nekoliko sati.

Potrebne su tri ovakve kore.

1.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i ukuvati 200 g C pudinga od čokolade i 300 g čokolade za kuvanje. Ukuvati i ohladiti.

Kad se skroz ohladi, dodati 200 g margarina prethodno dobro umućenog sa 150 g šećera u prahu C. Sve sjediniti.

2.Fil: U 1 l mleka staviti 10 kašika šećera i kad provri ukuvati 4 pudinga od vanile C.

Kad je fil skroz ohlađen, dodati margarin, prethodno umućen sa 150 g šećera u prahu C i umućene 2 kesice šlag pene C.

Redosled filovanja: kora, crni fil, žuti fil, zatim umućena slatka pavlaka (umesto pavlake može i šlag pena C).

Namazanu tortu preliti čokoladom ili po želji slatkom pavlakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako je bitno da kore budu osušene, a ne ispečene. Takođe je bitno da skuvani puding za fil bude potpuno hladan pre stavljanja margarina. Preporučujem da se u toku hlađenja, fil više puta izmiksa mikserom, kako bi masa bila glatka i da se ne bi stvorila korica. Nije komplikovano, iako deluje!