C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
2 C pudinga od čokolade
30 kašika šećera
100 g C kokosa
500 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
sok od limuna
250 g margarina sobne temperature
2 C šlag pene

Naši proizvodi
Šlag classic Kokosovo brašno Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šuškava kokos-čokolada torta

Omiljena torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Uzeti 10 jaja i razdvojiti belance od žumanca.

U 10 belanaca dodati 1 kašiku ceđenog limunovog soka i miksati dok ne ostaje trag od žice miksera. Potom kašiku po kašiku dodavati 20 kašika šećera.

Kad se sve ulupa i bude gusto, dodati 100 g C kokosa. Masu sipati u tepsiju veličine 40x30 i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a potom smanjiti na 100 stepeni.

Piškota se suši minimum 2 sata.

Žumanca miksati sa 10 kašika šećera, i kad bude penasto dodati 2 C pudinga od čokolade i ukuvati u 300 ml mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i dodati 100 g čokolade za kuvanje. Kad bude skoro hladno dodati 250 g margarina i mešati dok masa ne bude ujednačena.

Osušenu koru iseći na tri jednaka dela. Na prvu trećinu kore staviti trećinu fila, pa staviti drugu trećinu kore i fila, a potom treću.

U preostalih 200 ml mleka sipati 2 C šlag pene, umutiti čvrsto i premazati celu tortu.

Po želji posuti šarenim mrvicama za ukrašavanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovo je količina za jednu usku i dugačku tortu, kad želite da obradujete ukućane. Za dečije rođendane ili za proslave, ja ovo spremam sa 30 jaja, odnosno sa 3 puta više materijala, i opet se brzo pojede. Ako imate rernu sa ventilatorom, možete sve tri piškote paralelno sušiti.