C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 jaja
1 kašičica vanila arome
230 g brašna
3 kašičice C sode bikarbone
100 ml ulja
200 ml mleka
200 ml vode
50 g C kakao praha
300 g kristal šećera
Za fil:
400 ml mleka
5 kašika kristal šećera
1 C puding od vanile
1 kesica C vanilin šećera
(prethodno umućenog u 150 ml mleka)
200 g margarina
Za valjanje:
150 g C kokosovog brašna
Glazura:
120 g čokolade
8 kašika mleka

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Šubarice

Veoma ukusne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Mikserom umutiti belanca sa kristal šećerom, pa polako dodati ostale sastojke.

Pleh posuti sa malo brašna i sipati smešu, peći oko 35 minuta.

Za to vreme pripremiti fil:
U mleko sipati kristal šećer i C vanilin šećer, kada krene da vri sipati razmućen C puding od vanile. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad se smeša malo ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Pečenu koru prekriti folijom kako se ne bih sušila, kada se ohladila okruglim malim kalupom vaditi kružiće, naneti fil pomoću špric,malo izravnati pa preko staviti drugi kružić najmanje pritisnuti rukom, nožem namazati stranice oko spojenih kružića pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Ponoviti postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.

Čokoladu istopiti sa mlekom, pa premazati šubarice. Staviti na kratko u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata