C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
42 kašike šećera
10 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
250 ml mleka
1 C vanilin šećer
2 margarina
1,25 l mleka
2 C pudinga od vanile
2 C pudinga od čokolade
4 kašike C čvrstina
100 g čokolade za kuvanje
3 kesice C šlag krem čokolada

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Čvrstin Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Strinina torta

Malo komplikovano, ali veoma ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 10 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna i 1/2 C praška za pecivo.

Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na umerenoj temperaturi 15-20 minuta.

Kada se kora ispeče i ohladi, preliti je mešavinom od 250 ml vrućeg mleka, 6 kašika šećera i 1 C vanilin šećerom.

Fil žuti:
Umutiti 5 žumanca sa 5 kašika šećera. U to dodati 2 C pudinga od vanile pomesana sa 2 kašike C čvrstina, 8 kašika šećera i 100 ml mleka.

Sve to ukuvati u 400 ml mleka. Kad se ohladi, sjediniti sa 1 umućenim margarinom.

Fil braon:
Za ovaj fil ponoviti isti postupak kao i za žuti, samo što umesto pudinga od vanile, staviti C puding od čokolade + dodati 100 g otopljene čokolade.

Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte

Ređati: kora- žuti fil - braon fil - šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru ćete najbolje proveriti kad je gotova pomoću bockanja čačkalicom.