C Slatka tradicija

Sastojci
100 g piškota
2 kesice C Eskimko straćatela sladoled
400 ml mleka
oko 100 ml mleka za namakanje piškota
Za karamel preliv:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
1 kašičica maslaca
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom stracciatella Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Straćatela sladoled torta

Sladoled torta sa straćatela sladoledom, piškotama i prelivom od karamele.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za tortu vam treba manji kalup, veličine kao za komisbrot. Kalup obložite aluminijumskom folijom da biste lako izvadili tortu iz kalupa.

Karamel preliv spremite tako što ćete na laganoj vatri, uz mešanje, u dubljem tiganju (najbolje da bude sa belim dnon da biste lakše procenili boju otopljenog šečera) otopiti šećer da se pretvori u tečan karamel zlatno smeđe boje.

Onda umešjte kašičicu maslaca i sipajte slatku pavlaku sobne temperature (nemojte direkto iz frižidera). Karamel će se dodavanjem pavlake kao zgrudvati ali nastavite da ga kuvate i mešate dok se svi stvoreni kristalići ne otope i karamel ujednači.

Pripremljen karamel sipajte na dno pripremljenog kalupa. Ostavite da se malo prohladi i za to vreme umutite 2 kesice C Eskimko straćatela sladoleda, sa mlekom, po uputstvu na kesici.

Sladoled sipajte preko preliva pa odozgo poređajte piškote namočene u mleko.

Stavite u zamrzivač na 5-6 sati da se dobro stegne.

Pred serviranje je prevrnite na tacnu i oslobodite folije tako da piškote dođu na dno, a karamel preliv na vrh.

Poslužite je odmah kad je izvadite iz zamrzivača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovu malu sladoled tortu, posle zaleđivanja u kalupu, prebacim u usko zvono za torte i držim u zamrzivaču kao i svaki sladoled.