C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
8 jaja
100 g šećera
1 C vanilin šećer
malo soli
100 g biskvitnih mrvica (piškota)
100 g rendane crne čokolade
100 g mlevenih lešnika
Za fil:
300 g džema od kajsija
100 ml slatkog likera od višnje
200 g marcipana
50 g C šećera u prahu
Za glazuru:
200 g crne čokolade
1 jaje
100 g C šećera u prahu
50 g putera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Stara bečka čokoladna torta

Bogata slavska torta sa neodoljivim marcipanom i čokoladom. Gosti će tražiti parče više...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Mikserom umutiti žumanca sa polovinom šećera, C vanilin šećerom i malo soli. Od belanaca umutiti čvrst sneg sa preostalom količinom šećera pa dodati smesi od žumanaca.

Piškote izrendati na sitno rende pa pomešati sa rendanom čokoladom i mlevenim lešnikom. Sjediniti sa prethodnom smesom od jaja.

Koru izliti u dva manja podmazana i brašnom posuta pleha i peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pečene kore malo ohladiti pa natopiti likerom.

Marcipan smesu umesiti sa C šećerom u prahu pa razvući u dva tanka lista.

Prvu koru premazati džemom od kajsija,staviti koru od marcipana pa preklopiti drugom korom. Natopiti je likerom i premazati džemom od kajsija pa prekriti korom od marcipana. Preko druge kore naneti glazuru od čokolade.

Za glazuru:
Na pari otopiti čokoladu pa je prohladiti. Jaje i C šećer u prahu mikserom umutiti i dodati u čokoladu sve vreme muteći.

Puter otopiti pa dodavati u čokoladnu smesu kap po kap da smesa postane penušava.

Filovati tortu čokoladnom glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata