C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
14 kašika šećera
8 kašika brašna
1 l mleka
5 kašika C čvrstina
200 g C šećera u prahu
1 margarin
300 g mlevenog keksa
300 ml negaziranog soka od narandže
2 kesice C šlag krema
mleko za šlag
čokolada za dekoraciju

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Sočna torta

Lagana, a veoma ukusna torta. Deca je obožavaju. Pravim je za sve prilike.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 27
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora (2x):
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U čvrsto umućena belanca dodati 4 kašike brašna. Peći dve kore u kalupu 26.

Pečene i prohlađene kore izbockati viljuškom i preliti sa 500 ml (svaku sa po 250 ml) vrućeg mleka zaslađenog sa 2 kašike šećera. Ostaviti da dobro upije.

Fil:
U 1/2 l mleka skuvati 8 žumanaca sa 4 kašike šećera i 5 kašika C čvrstina. Kada se ohladi sjediniti sa 250 g margarina i 200 g C šećera u prahu.

Fil podeliti na dva dela. Jedan ostaje tako, a u drugi dodati 300 g keksa koji je prethodno potopljen sa 300 ml soka od narandže i dobro umutiti.

Slagati kora, braon fil, žuti fil.

Odozgo ukrasiti C šlagom i čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Na isti način možete napraviti kolač, samo pečete jednu koru od 8 belanaca u većem plehu.