C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
5 kašika džema od kajsije ili jagode
1 l mleka
3 C pudinga
1 margarin
200 g C šećera u prahu
2 C krem šlaga po izboru
3 veće banane
Preliv za biskvit:
3 čaše šećera
3 čaše vode

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Sočna torta

Sočan i osvežavajući, bogatog ukusa, izdašan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet izmutiti pa dodati prosejano brašno, C kakao, C prašak za pecivo, lagano izmešati pa sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh, peći na 200 stepeni 10-15 min.

Dok se patišpanj peče staviti da se skuva preliv koji treba da vri 2-3 minuta.

Kada je kolač pečen lagano ga preliti vrućim prelivom i staviti da se hladi, a u međuvremenu skuvati fil.

Fil:
Skuvati puding u mleku, preručiti u posudu za mućenje, prekriti folijom da se ne uhvati korica i staviti da se hladi.

U međuvremenu umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa u njega lagano uz mućenje postepeno dodavati hladan puding i sve dobro izmutiti.

Zatim ohlađeni preliveni biskvit prebaciti na tablu i filovati - prvo džem u tankom sloju, pa banana isečena na krugove, pa vanila fil i na kraju C krem šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbole je C krem šlag sa ukusom slatke pavlake.
Tortu služiti dobro ohlađenu.